Konu
:
Afyon Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Afyon Tatlısı Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Afyon Tatlısı Tarifi
Malzemeler
200 gr
margarin
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ceviz
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin: 3 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, 2-3 damla limon suyu
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 1
Tarifi Yazdır
Yapılışı
Cevizi iri kıyın
Erimiş margarini, sütü, cevizi, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın
Unu ekleyin
Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın
Ortasına parmağınızla bastırın
Yağlanmış tepsiye dizin
80°C ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kızartın
Şeker ve suyu kaynatıp limon suyunu ekleyip şerbet yapın
Şerbeti soğutun
Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde soğuk şerbeti tatlının üzerine gezdirin
Ağzına bir kapak kapatıp şerbeti çekince açın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul