Yalnız Mesajı Göster

Afyon Tatlısı Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afyon Tatlısı Tarifi



Malzemeler


200 gr margarin

1 su bardağı süt

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı ceviz

Aldığı kadar un

Şerbeti İçin: 3 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, 2-3 damla limon suyu

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 1

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Cevizi iri kıyın Erimiş margarini, sütü, cevizi, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın Unu ekleyin Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın Ortasına parmağınızla bastırın Yağlanmış tepsiye dizin 80°C ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kızartın Şeker ve suyu kaynatıp limon suyunu ekleyip şerbet yapın Şerbeti soğutun Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde soğuk şerbeti tatlının üzerine gezdirin Ağzına bir kapak kapatıp şerbeti çekince açın

Alıntı Yaparak Cevapla