Konu
:
Bülbül Yuvası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bülbül Yuvası Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bülbül Yuvası Tarifi
Malzemeler
1 bardak yoğurt
1 çorba kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un
Şurup İçin: 4 su bardağı şeker, 4,5 bardak su, Yarım limon suyu
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 4
Tarifi Yazdır
Yapılışı
Hamur yoğrulur ve kulak memesi yumuşaklığında iken bezelere ayrılıp 1 cm kalınlığında açılıp çay bardağı baskı olarak kullanılıp şekilli hamur çıkartılır
Daha önce yağlanmış tepsiye bardakla şekil verilen hamur dizilir
İkinci hamur da açılıp yine çay bardağı ile şekil verilerek; özellikle ikinci hamurdaki şekil verilmiş yuvarlak hamurların içi kola kapağı ile çıkartılır ve ilk olarak tepsiye dizilen hamurun üstüne bu ikinci ortası delinmiş hamurlar koyulur ve içine daha önce harç olarak ayrılmış fındık veya ceviz konur
Daha önceden 200 derecede ısıtılan fırında üzerine başka birşey sürülmeden hafif pembeleşinceye kadar pişirilir
Bir başka yerde hazırlanan şurup ikisi de ılıkken dökülüp üstü kapatılarak dinlendirilip, isteğe göre krem şanti veya kaymakla servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul