06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Burma Tatlısı Tarifi
Malzemeler
500 gr Un
250 gr Çekilmiş fındık
1/2 Limon suyu
Şurubu: 500 gr Toz şeker, 350 gr Su, 1/2Limon (birlikte kaynatılır)
2 ad Yumurta sarısı
10 gr Tuz
50 gr Tozşeker
275 gr Su
400 gr Margarin
30 gr Sıvıyağ
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 3
Tarifi Yazdır
Yapılışı
Un elenip, ortası havuz gibi açılır Ortasına sıvıyağ, şeker, tuz ve yumurta sarısını birbirine yedirip yıkatılır Su da ilave edilerek yoğrulur Hazırlanan hamurun ütü bıçakla çarpı atılarak, üzerine nemli bez konup 20 dk dinlendirilir Hamur açılıp, içine margarin konup dürülür, 1-2 cm kalınlığında açılıp katlanır Bu işlem 2 defa tekrarlanır, hamur 30 dk daha dinlendirilir Sonra merdane ile 1-2 cm kalınlığında açılıp, 5x15 cm ebatlarında kesilir, çırpılmış yumurta ve fındığı bulanıp, iki ucundan tutularak kıvrılır Bir tepsiye dizilerek 25 dk pişirilip, şurubu verilir
|
|
|