Konu
:
Havuçlu badem helvası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu badem helvası Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu badem helvası Tarifi
Malzemeler
Yarım kilo havuç
6,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı margarin
1 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı nişasta
Süslemek için: Kavrulmuş badem içi
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 0
Tarifi Yazdır
Yapılışı
HAVUÇLARI rendeleyin
Sütü tencereye koyup, rendelenmiş havuçları içine atın
Havuçlar yumuşayıp, eriyene kadar 2 saat pişirin
Daha sonra şekeri unu, nişastayı ve margarini ilave edip karıştırın
Yarım saat sonra karışım helva kıvamına gelecektir
Cam bir kalıbı sıcak suyla ıslatıp, helvayı bu kalıba dökün ve kaşıkla bastırıp şekillendirin
Başka bir tabağın içine ters çevirerek dolapta soğutun
Üzerini badem ile süsleyip dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul