Konu
:
Hanım Göbeği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hanım Göbeği Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hanım Göbeği Tarifi
Malzemeler
Su 1,5 kg
Tuz 1/2 çay kş
Un 1 kg
Yumurta 10-12 adet
Ayçiçek Yağı 250 ml
Şurup için: Toz şeker 1 kg, Su 500 g, Limon tuzu 1 g
Kızartma için: fritöz
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 4
Tarifi Yazdır
Yapılışı
1
Suyu ve tuzu bir kaba koyup kaynatın
Un ilave edip bir ağaç spatula ile karıştırarak 2-3 dakika pişirin
Ateşten alın
2
Hamur eli yakmayacak duruma gelince yumurtaları birer birer ilave edip yoğurarak hamura yedirin
3
Hamuru istediğiniz ebatta parçalara kesin
Avuç içinde iyice yuvarlayıp top haline getirin
Ayçiçek yağı ile yağlanmış tepsiye birbirlerine yapışmayacak şekilde dizin
Kurumaması için üzerine biraz çiçek yağı sürün
4
Ilık çiçek yağının içerisine, elimizi hafif yağa batırıp önceden hazırladığımız toplardan alıp üzerine hafifçe bastırıp yassı hale getirin
Ortalarına baş ve orta parmaklarınızla bastırıp, açılan deliği ileri geri hareketle büyültün
5
Fritözünüzü 120ºC’ye getirip, yağı kızdırın
Hamurları kızgın yağa atıp altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın
Bu sırada fritözü 150ºC’ye çıkarabilirsiniz
Not: Çok sıcak ve harlı yağın içine atılırsa hamurda çatlaklar meydana gelir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul