Yalnız Mesajı Göster

Hanım Göbeği Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hanım Göbeği Tarifi



Malzemeler


Su 1,5 kg

Tuz 1/2 çay kş

Un 1 kg

Yumurta 10-12 adet

Ayçiçek Yağı 250 ml

Şurup için: Toz şeker 1 kg, Su 500 g, Limon tuzu 1 g

Kızartma için: fritöz

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 4

Tarifi Yazdır






Yapılışı


1 Suyu ve tuzu bir kaba koyup kaynatın Un ilave edip bir ağaç spatula ile karıştırarak 2-3 dakika pişirin Ateşten alın


2 Hamur eli yakmayacak duruma gelince yumurtaları birer birer ilave edip yoğurarak hamura yedirin


3 Hamuru istediğiniz ebatta parçalara kesin Avuç içinde iyice yuvarlayıp top haline getirin Ayçiçek yağı ile yağlanmış tepsiye birbirlerine yapışmayacak şekilde dizin Kurumaması için üzerine biraz çiçek yağı sürün


4 Ilık çiçek yağının içerisine, elimizi hafif yağa batırıp önceden hazırladığımız toplardan alıp üzerine hafifçe bastırıp yassı hale getirin Ortalarına baş ve orta parmaklarınızla bastırıp, açılan deliği ileri geri hareketle büyültün


5 Fritözünüzü 120ºC’ye getirip, yağı kızdırın Hamurları kızgın yağa atıp altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın Bu sırada fritözü 150ºC’ye çıkarabilirsiniz


Not: Çok sıcak ve harlı yağın içine atılırsa hamurda çatlaklar meydana gelir

Alıntı Yaparak Cevapla