Konu
:
Pirinçli Kese Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pirinçli Kese Tatlısı Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirinçli Kese Tatlısı Tarifi
Malzemeler
1 çay fincanı Amerikan pirinci
2 çay fincanı süt
1 çay fincanı toz şeker
10 adet milföy hamuru
10 adet kuru kayısı
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı antep fıstığı
1 kahve fincanı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kuru üzüm
2 çorba kaşığı dolusu krem şanti
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 1
Tarifi Yazdır
Yapılışı
Pirinci iyice yıkayıp üzerine süt ve bir fiske tuz ilave ederek çok kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin
Şekeri ilave edip pilav kıvamına gelince ateşten alıp vanilya ilave edin ve soğumaya bırakın
Soğumuş olan pirince 2 çorba kaşığı krem şanti, 1 adet yumurta, küçük doğranmış kuru kayısı, üzüm, antep fıstığı ve tarçın ilave ederek karıştırın
Kare halindeki milföy hamurunu biraz incelterek ortasına pirinçten 1 çorba kaşığı dolusu koyun, uçlarını karşılıklı olarak birleştirip küçük bir kese haline getirin
200 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin
Servis yaparken üzerine pudra şekeri serpin
Arzuya göre krem şanti veya dondurma ile servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul