Yalnız Mesajı Göster

Pirinçli Kese Tatlısı Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Kese Tatlısı Tarifi



Malzemeler


1 çay fincanı Amerikan pirinci

2 çay fincanı süt

1 çay fincanı toz şeker

10 adet milföy hamuru

10 adet kuru kayısı

1 çay kaşığı tarçın

2 çorba kaşığı antep fıstığı

1 kahve fincanı pudra şekeri

2 çorba kaşığı kuru üzüm

2 çorba kaşığı dolusu krem şanti

1 adet yumurta

1 paket vanilya

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 1

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Pirinci iyice yıkayıp üzerine süt ve bir fiske tuz ilave ederek çok kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin Şekeri ilave edip pilav kıvamına gelince ateşten alıp vanilya ilave edin ve soğumaya bırakın Soğumuş olan pirince 2 çorba kaşığı krem şanti, 1 adet yumurta, küçük doğranmış kuru kayısı, üzüm, antep fıstığı ve tarçın ilave ederek karıştırın Kare halindeki milföy hamurunu biraz incelterek ortasına pirinçten 1 çorba kaşığı dolusu koyun, uçlarını karşılıklı olarak birleştirip küçük bir kese haline getirin 200 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin Servis yaparken üzerine pudra şekeri serpin Arzuya göre krem şanti veya dondurma ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla