Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı Güllaç Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Güllaç Tarifi



Malzemeler


1 paket güllaç veya 10 yaprak güllaç

1 kilo (4 su bardağı) süt

4 su bardağı gül suyu

Ceviz

Ara kreması için malzeme: 3 yemek kaşığı un, 2 paket vanilya, 1 çay kaşığı toz şeker (sos için), Yarım litre süt

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 4

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Güllaçları alın Bir litre süte 25 su bardağı toz şeker koyup kaynatın Güllaçları büyük bir tepsiye tek tek alıp kaynatılan şekerli sütü güllaçların üzerine kaşık kaşık gezdirin Böylece, güllaçların iyice ıslanmasını sağlayın Üzerine bir tabaka daha güllaç koyup tekrar ıslatın


Islanan güllaçların yarısını tepsiye döşeyin


Yarım litre süte 35 kaşık un, 1 çay bardağı toz şeker ilâve edin Ağır ateşte, muhallebi kıvamında pişirin Sürekli karıştırarak sosu hazırlayın Göz göz olunca, ateşten alın Vanilyayı ekleyin Ilınınca, güllaçların üzerine hazırladığınız bu sosu döküp üzerine, iri dövülmüş ceviz serpin


Öbür güllaçları tek tek sosun üzerine serin Ve, kaşık kaşık süt gezdirerek ıslatın En üstteki güllacın üzerine, kalan sütün tamamını dökün Gül suyu da serpiştirin


Tatlıyı baklava şeklinde kesip her dilimin ortasına birer çilek ya da dövülmüş fıstık koyarak süsleyin Buzdolabında birkaç saat bekledikten sonra ikram edin


(Kaynak: S Emine Beder)

Alıntı Yaparak Cevapla