06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Güllaç Tarifi
Malzemeler
1 paket güllaç veya 10 yaprak güllaç
1 kilo (4 su bardağı) süt
4 su bardağı gül suyu
Ceviz
Ara kreması için malzeme: 3 yemek kaşığı un, 2 paket vanilya, 1 çay kaşığı toz şeker (sos için), Yarım litre süt
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 4
Tarifi Yazdır
Yapılışı
Güllaçları alın Bir litre süte 2 5 su bardağı toz şeker koyup kaynatın Güllaçları büyük bir tepsiye tek tek alıp kaynatılan şekerli sütü güllaçların üzerine kaşık kaşık gezdirin Böylece, güllaçların iyice ıslanmasını sağlayın Üzerine bir tabaka daha güllaç koyup tekrar ıslatın
Islanan güllaçların yarısını tepsiye döşeyin
Yarım litre süte 3 5 kaşık un, 1 çay bardağı toz şeker ilâve edin Ağır ateşte, muhallebi kıvamında pişirin Sürekli karıştırarak sosu hazırlayın Göz göz olunca, ateşten alın Vanilyayı ekleyin Ilınınca, güllaçların üzerine hazırladığınız bu sosu döküp üzerine, iri dövülmüş ceviz serpin
Öbür güllaçları tek tek sosun üzerine serin Ve, kaşık kaşık süt gezdirerek ıslatın En üstteki güllacın üzerine, kalan sütün tamamını dökün Gül suyu da serpiştirin
Tatlıyı baklava şeklinde kesip her dilimin ortasına birer çilek ya da dövülmüş fıstık koyarak süsleyin Buzdolabında birkaç saat bekledikten sonra ikram edin
(Kaynak: S Emine Beder)
|
|
|