Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Baklava Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Baklava Tarifi



Malzemeler


300 gr Un

2 ad Elma

200 gr Nişasta

1 ad Limon

300 gr Tereyağı,

1 tatlı kaşığı Tarçın

1 tatlı kaşığı Yeşil fıstık (çekilmiş)

1 ad Yumurta

1 su bardağı Süt

Şurubu : 1 kg Su,1 kg Şeker, 1/2Limon (birlikte kaynatılır)

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 0

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Un mermere elenip, ortası havuz gibi açılıp, içine tuz, yumurta, süt ile yoğrularak 30 dk dinlendirilir Dinlenen hamur iyice yoğurulup yuvarlak şeklinde 6 parçaya bölünür ve tekrar 30 dk dinlenmeye bırakılır Daha sonra nişasta ile incecik açılır Önceden yağlanmış tepsiye yufkaların yarısı döşenir Rendelenmiş elmalar, suyu sıkılarak yufkaların üzerine yayılır ve üzerine tarçın serpilir Kalan yufkalar da üzerine döşenerek baklava şeklinde kesilir Eritilmiş tereyağı üzerine dökülüp orta ateşte fırında 45 dk pişirilir Fırından çıktıktan sonra yağı süzdürülüp hazırlanan şurubu sıcak şekilde üzerine dökülüp, soğuyunca servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla