Yalnız Mesajı Göster

Fırında Tavuk Şiş

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Tavuk Şiş



(4-5 kişilik)

Malzeme Listesi
  • 2 adet tavuk göğüs eti (1 adet tavuk göğüs etinden yaklaşık 5 adet tavuk şiş çıkıyor)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı,2-3 yemek kasigi sut
  • Tuz
  • Tahta şişler (:-):-):-):-)l şişleriniz varsa onları da kullanabilirsiniz)
  • Bir miktar alüminyum folyo
Yapılışı:

Tavuk göğüs etlerini kare kare doğrayın Zeytinyağını, sutu kırmızı biber ve kekikle karıştırıp tavukların üzerine gezdirin , tuz koyun Malzemeyi zamanınız varsa 1 saat kadar dolapda bekletin

Şişlerin herbirine tavuk eti , domates ve biber dilimleri dizin Şişin uç kısmını da kapatacak şekilde malzemeyi kullanın

Şişin sap kısmını alüminyum folyo ile sarın (fırın sıcaklığından zarar görmemesi için)

220 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin

Fazla kalan yenmeyen tavuk şişleri alüminyum folyoya sararak dolapta muhafaza ediyorum Isıtacağım zaman folyo ile beraber fırında ısıtıyorum

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla