Konu
:
Fırında Tavuk Şiş
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Tavuk Şiş
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Tavuk Şiş
(4-5 kişilik)
Malzeme Listesi
2 adet tavuk göğüs eti (1 adet tavuk göğüs etinden yaklaşık 5 adet tavuk şiş çıkıyor)
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı,2-3 yemek kasigi sut
Tuz
Tahta şişler (:-):-):-):-)l şişleriniz varsa onları da kullanabilirsiniz)
Bir miktar alüminyum folyo
Yapılışı:
Tavuk göğüs etlerini kare kare doğrayın
Zeytinyağını, sutu kırmızı biber ve kekikle karıştırıp tavukların üzerine gezdirin , tuz koyun
Malzemeyi zamanınız varsa 1 saat kadar dolapda bekletin
Şişlerin herbirine tavuk eti , domates ve biber dilimleri dizin
Şişin uç kısmını da kapatacak şekilde malzemeyi kullanın
Şişin sap kısmını alüminyum folyo ile sarın (fırın sıcaklığından zarar görmemesi için)
220 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin
Fazla kalan yenmeyen tavuk şişleri alüminyum folyoya sararak dolapta muhafaza ediyorum
Isıtacağım zaman folyo ile beraber fırında ısıtıyorum
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul