Konu
:
Mantarlı soslu et yemegi
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı soslu et yemegi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı soslu et yemegi
(4 kişilik)
Malzeme Listesi:
500 gram kuşbaşı et (ben dana eti kullandım)
200-250 gram kültür mantarı
1 büyük boy soğan
50 gram tereyağı
1 yemek kaşığı un
3 bardak su
1 er cay kasigi karabiber, kekik, pul biber
ağız tadınıza göre tuz
Yapılışı:
Tereyağını tencerenizde eritin, rendelenmiş soğanları içine atıp 2-3 dakika karıştırarak kavurun
Etleri ilave edin 3 -4 dakika karıştırarak kavurun
Mantarları büyük boy ise 4'e küçük boy ise 2'ye bölün ve tencerenize ilave edin
2-3 dakika daha karıştırarak pişirin
Karabiber, kekik, pul biber ve tuzu ekleyin
1 yemek kaşığı unu malzemelerin üzerine dökün ve karıştırarak tüm malzeme ile güzelce karışmasını sağlayın, 3 su bardağı suyu ilave edin
Yemeğiniz kaynayıncaya kadar ocağınızın ateşini kuvvetli durumda tutun, sonra en kısık ayarda ve kapağı kapalı olarak 1,5 saat pişirin
Arada yemeğinizi karıştırın
Geniş ve derin bir servis kasesine aktararak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul