Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı soslu et yemegi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı soslu et yemegi



(4 kişilik)

Malzeme Listesi:
  • 500 gram kuşbaşı et (ben dana eti kullandım)
  • 200-250 gram kültür mantarı
  • 1 büyük boy soğan
  • 50 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 bardak su
  • 1 er cay kasigi karabiber, kekik, pul biber
  • ağız tadınıza göre tuz
Yapılışı:

Tereyağını tencerenizde eritin, rendelenmiş soğanları içine atıp 2-3 dakika karıştırarak kavurun Etleri ilave edin 3 -4 dakika karıştırarak kavurun Mantarları büyük boy ise 4'e küçük boy ise 2'ye bölün ve tencerenize ilave edin 2-3 dakika daha karıştırarak pişirinKarabiber, kekik, pul biber ve tuzu ekleyin

1 yemek kaşığı unu malzemelerin üzerine dökün ve karıştırarak tüm malzeme ile güzelce karışmasını sağlayın, 3 su bardağı suyu ilave edin Yemeğiniz kaynayıncaya kadar ocağınızın ateşini kuvvetli durumda tutun, sonra en kısık ayarda ve kapağı kapalı olarak 1,5 saat pişirin Arada yemeğinizi karıştırın

Geniş ve derin bir servis kasesine aktararak servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla