Konu
:
Et Kavurma ve Dürüm
Yalnız Mesajı Göster
Et Kavurma ve Dürüm
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Kavurma ve Dürüm
(5-6 kişilik)
Malzeme Listesi:
1 kilogram kuşbaşı et (Ben yarısını koyun yarısını dana eti olarak tercih ediyorum)
2 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kimyon,tuz
Koyun eti kullanmıyorsanız ve etiniz yağsız ise yarım çay bardağı zeytinyağı veya 25-30 gram tereyağı
Yapılışı:
Eti rendelenmiş soğan ile beraber düdüklü tencereye koyun
Yağ ilave edecekseniz yağı da koyarak yaklaşık 45 dakika-1 saat pişirin
Etiniz sulu olarak kalmış ise düdüklü tencerenizin kapağı açık olarak ocağın kuvvetini arttırarak suyunu çekip yağına kalana kadar pişirin
Suyunu tamamen çekecek
Tuzunu ve baharatlarını ilave ederek hafif pembeleştirin
Etiniz tel tel olup ayrılmaya başlayacak
Pişmiş yumuşacık etlerinizi dürüm ekmeklerinin içine beraberinde turşu, doğranmış soğan, domates dilimleri ile rulo yaparak servis yapın
Arzu ederseniz pilav üzeri olarak da yiyebilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul