Yalnız Mesajı Göster

Et Kavurma ve Dürüm

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Kavurma ve Dürüm



(5-6 kişilik)

Malzeme Listesi:
  • 1 kilogram kuşbaşı et (Ben yarısını koyun yarısını dana eti olarak tercih ediyorum)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kimyon,tuz
  • Koyun eti kullanmıyorsanız ve etiniz yağsız ise yarım çay bardağı zeytinyağı veya 25-30 gram tereyağı
Yapılışı:

Eti rendelenmiş soğan ile beraber düdüklü tencereye koyun Yağ ilave edecekseniz yağı da koyarak yaklaşık 45 dakika-1 saat pişirin Etiniz sulu olarak kalmış ise düdüklü tencerenizin kapağı açık olarak ocağın kuvvetini arttırarak suyunu çekip yağına kalana kadar pişirinSuyunu tamamen çekecek Tuzunu ve baharatlarını ilave ederek hafif pembeleştirin Etiniz tel tel olup ayrılmaya başlayacak

Pişmiş yumuşacık etlerinizi dürüm ekmeklerinin içine beraberinde turşu, doğranmış soğan, domates dilimleri ile rulo yaparak servis yapın

Arzu ederseniz pilav üzeri olarak da yiyebilirsiniz

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla