Konu
:
Fırında Sebzeli ve Etli Krep
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Sebzeli ve Etli Krep
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Sebzeli ve Etli Krep
( 4 -5 kişilik)
Sebzeli ç için malzemeler:
1 bütün göğüs eti (kuşbaşı doğranmış) veya 200 gram kuzu veya dana kuşbaşı eti
5 adet mantar
1 adet orta boy kabak
1 adet orta boy havuç
Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Eti 1 yemek kaşığı tereyağı ile kısık ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin, piştikten sonra tuz ve karabiber serpin
Sebzeleri de küçük küçük kare kare doğrayıp, 2,3 kaşık zeytinyağı ile tavada kısık ateşte pişirin (Her birini ayrı ayrı ve her seferde yağ koyarak pişirin)
Piştikten sonra tuz ve karabiber serpin
Yarım su bardağı rende kaşar peyniri ile sebzeleri karıştırın
Krep
Malzeme Listesi:
2 yumurta
1 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
İçine 4-5 kaşık çiçek yağı, veya zeytin yağı
Tuz
Krep malzemesini çırpın, teflon bir tavada kepçe yardımı ile tavaya dökerek pişirin
Her bir krebin ortasına sebzeli etli malzemeden koyarak krebin kenarlarını malzeme üzerine katlayın (kare şeklini vermeye çalışın)
Katlama yerleri altta kalacak şekilde tepsiye dizin
Herbirinin üzerine birer yemek kaşığı kadar rendelenmiş kaşar peyniri koyun fırında 180 derecede kaşarlar eriyene kadar tutun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul