Yalnız Mesajı Göster

Dalyan KÖfte

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dalyan KÖfte



DALYAN KÖFTE

Malzeme:

1 kg kıyma,
5 dilim bayat ekmek,
2 adet soğan,
1 demet maydanoz,
1 adet yumurta,
1 yemek kaşığı salça,
karabiber,
kimyon,
tuz,
Tarif:

Kıymanın içine rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, ince kıyılmış maydanoz, yumurta, baharatlar ve tuz ekleyip iyice özleşinceye kadar yoğurun Köfte hamuruna ellerinizle ekmek hamuru şekli verip, yağlı bir kağıda sararak yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin 1 saat kadar fırında pişirin Bu sürenin sonunda köfteyi fırından alıp yağlı kağıdı çıkarın, üzerine biraz suyla açılmış salçayı sürüp üzeri kızarıncaya kadar bir müddet daha fırında pişirin Dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla