06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fistikli Tavuk
FISTIKLI TAVUK
Malzeme:
1 kg göğüs tarafından parça tavuk eti,
2-3 adet çarliston biber,
4 adet taze soğan,
1 çay fincanı sıvıyağ,
2 çay kaşığı nişasta,
50 gr yer fıstığı,
2 diş sarmısak,
Tarif:
Tavuğu küçük parçalara bölün Nişastayı biraz suyla karıştırın, tavuk parçalarını bu karışıma bulayın Bir tavada yağı kızdırıp, tavuğu kızarttıktan sonra kevgirle çıkarın Soğan ve biberleri ince ince kıyıp, tavukları kızarttığınız yağda biraz kavurun, sarmısak ve fıstıkları da ekleyip biraz daha kavurun Bir tutam tuz katıp karıştırıp Tavaya tekrar kızarttığınız etleri katın Biraz daha karıştıp, servis yapın
|
|
|