Yalnız Mesajı Göster

İŞkembelİ Nohut

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İŞkembelİ Nohut



İŞKEMBELİ NOHUT

Malzeme:

300 gr işkembe,
4 su bardağı nohut,
5 yemek kaşığı tereyayağı,
2 adet soğan,
tuz,
Tarif:

İşkembeleri usulüne göre iyice temizleyip, haşlayın
Nohutları bir gece suda bekletin Ertesi gün süzüp soğuk sudan geçirerek bir tencereye koyun ve üzerine birkaç santim geçecek kadar su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın Ateşi kısarak, orta ateşte, nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin Tencereyi ateşten alın
Tereyağını bir tencerede eritin, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşip yumuşayıncaya kadar kavurun İşkembenin haşlama suyundan 4 su bardağı su ve tuz ilave edip, bir taşım kaynatın Nohutları ilave edin Ateşi kısın Tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte yaklaşık 1 saat pişirin İşkembeleri de katıp, yine ağır ateşte, 1 saat daha pişirin
Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla