Konu
:
KeŞkek
Yalnız Mesajı Göster
KeŞkek
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
KeŞkek
KEŞKEK
Malzeme:
150 gr kabuğu çıkarılmış buğday (döğme),
1 kg koyun gerdanı,
2 yemek kaşığı tereyağı,
3 adet soğan,
tarçın,
kimyon,
tuz,
Tarif:
Buğday ve birkaç parçaya bölünmüş et bir tenceye konur
Etlerin üzerini biraz aşacak kadar su ilave edilerek ocağa oturtulur
Kaynarken üzerine biriken köpükler alınır
Tencere kısık ateşte 4-5 saat ocakta tutulur
Suyunu çeken buğday ve et ocaktan alınır ve et kemiklerinden ayrılarak didiklenir
Etler tekrar tencereye konur ve üzerine bir kepçe sıcak su ilave edilir
Buğday ve et iyice karışıp özleşinceye kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak bir müddet daha pişirilir
Bir tavaya bir kaşık tereyağı konur bu yağda ince kıyılmış soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur ve tenceredeki karışıma eklenerek tekrar karıştırılır
Hazır hale gelen keşkek servis tabağına alınır üzerine 1 kaşık tereyağında kızartılan baharat dökülür
Sıcak olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul