Yalnız Mesajı Göster

kelem dolması (eskişehir)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

kelem dolması (eskişehir)



Malzemeler

250 gr orta yağlı koyun kıyması
1 çay kaşığı karabiber
5-6 orta boy lahana yaprağı
3 çorba kaşığı ince bulgur
1 küçük boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 acı kuru biber
5-6 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz






Yapılışı

Lahanalar bir tencerede tuzlu suda erimiyecek şekilde haşlanır suyu süzülüp sıkılır 1 cm eninde boyuna ince şeritler halinde getirilir Ayrı bir kapta soğan rendelenir Kıyma bulgur salça tuz karabiber ile bir avuç su katılarak içi yoğrulup hazırlanır İçten fındık büyüklüğünde parçalar alınıp şerit haline getirilmiş lahanalara döndürerek sarılır Pişeceği tencerenin dibine acı biber çıtlatılıp yerleştirilir Dolmalar dizilip kenarlarına sarmısaklar konur 1 su bardağı su konup kısık ateşte pişirilir
Not: Yöremizde yufka ile dürüm yapılıp yenir Yine yöremize mahsus yapılan patlıcan turşusu ile servis yapılır
Kaynak: Eskişehir Valiliği

Alıntı Yaparak Cevapla