Konu
:
kelem dolması (eskişehir)
Yalnız Mesajı Göster
kelem dolması (eskişehir)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
kelem dolması (eskişehir)
Malzemeler
250 gr orta yağlı koyun kıyması
1 çay kaşığı karabiber
5-6 orta boy lahana yaprağı
3 çorba kaşığı ince bulgur
1 küçük boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 acı kuru biber
5-6 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Lahanalar bir tencerede tuzlu suda erimiyecek şekilde haşlanır suyu süzülüp sıkılır
1 cm eninde boyuna ince şeritler halinde getirilir
Ayrı bir kapta soğan rendelenir
Kıyma bulgur salça tuz karabiber ile bir avuç su katılarak içi yoğrulup hazırlanır
İçten fındık büyüklüğünde parçalar alınıp şerit haline getirilmiş lahanalara döndürerek sarılır
Pişeceği tencerenin dibine acı biber çıtlatılıp yerleştirilir
Dolmalar dizilip kenarlarına sarmısaklar konur
1 su bardağı su konup kısık ateşte pişirilir
Not: Yöremizde yufka ile dürüm yapılıp yenir
Yine yöremize mahsus yapılan patlıcan turşusu ile servis yapılır
Kaynak: Eskişehir Valiliği
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul