Konu
:
kemeli kıyma kebabı
Yalnız Mesajı Göster
kemeli kıyma kebabı
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
kemeli kıyma kebabı
M a l z e m e l e r
* 6-7 tane keme,
* 1 kg
az yağlı kıyma,
* Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
Kemelerin kabuğu soyulur, temizlenir
(Bu soyulma temiz bir taş veya yüzeyi düz olmayan temiz bir cismi kemeye sulu olarak sürme ile olur
) Yuvarlatılan kemeler bıçakla ikiye bölünür
Diğer taraftan kıymaya, tuz ve karabiber konularak yoğrulur
(Çok az su ilavesi ile el ıslatılarak) ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır
Kebap şişine bir kıyma bir keme saplanır ve mangalda pişirilir
Servis yapılır
(Burhan ÇAĞDAŞ)
NOT: Kemeler gevrek olduğu için doğrudan şişe saplanırsa çatlar kırılır
Eskiden tenekecilerde, kemeyi şişin geçebileceği kadar delen keme deleceği varmış, kemeler önce delecek ile delinir, sonra da şişe saplanırmış
Şimdi tenekecilerde keme deleceği bulmak çok zor hatta imkansızdır
Bu nedenle sivri bir delecekle itinalı bir şekilde delinmesi gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul