Yalnız Mesajı Göster

kemeli kıyma kebabı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

kemeli kıyma kebabı



M a l z e m e l e r
* 6-7 tane keme,
* 1 kg az yağlı kıyma,
* Tuz, karabiber






HAZIRLANIŞI:

Kemelerin kabuğu soyulur, temizlenir (Bu soyulma temiz bir taş veya yüzeyi düz olmayan temiz bir cismi kemeye sulu olarak sürme ile olur) Yuvarlatılan kemeler bıçakla ikiye bölünür Diğer taraftan kıymaya, tuz ve karabiber konularak yoğrulur (Çok az su ilavesi ile el ıslatılarak) ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır Kebap şişine bir kıyma bir keme saplanır ve mangalda pişirilir Servis yapılır (Burhan ÇAĞDAŞ)

NOT: Kemeler gevrek olduğu için doğrudan şişe saplanırsa çatlar kırılır Eskiden tenekecilerde, kemeyi şişin geçebileceği kadar delen keme deleceği varmış, kemeler önce delecek ile delinir, sonra da şişe saplanırmış Şimdi tenekecilerde keme deleceği bulmak çok zor hatta imkansızdır Bu nedenle sivri bir delecekle itinalı bir şekilde delinmesi gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla