Konu
:
kabune
Yalnız Mesajı Göster
kabune
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
kabune
MALZEMELER
2 baş beyaz büyük kuru soğan
1 küçük baş soğan (eti haşlamak için)
1 kg parça dana eti (orta yağlı)
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 su bardağı amerikan pirinci
3 su bardağı sıcak etsuyu
1/2 paket tereyağı
1-2 adet yeşil biber
tuz, karabiber, maydanoz
HAZIRLANIŞI: Parça et 1 küçük baş soğanla beraber iyice yumuşayana kadar haşlanır
Haşlandıktan sonra çok küçük olmayacak şekilde didiklenir
Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır, biraz tuz ve karabiber ile ovulur
Amerikan pirinci bol suyla yıkanarak nişastası alınır
Düz tabanlı bir pilav tenceresinin en altına soğanlar yayılır
Soğanın üzerine etler serilir
Etin üstüne haşlanmış nohut ve parmak boğumu büyüklüğünde doğranmış yeşil biber konur
Bunların üzerine yıkanmış Amerikan pirinci serilir
3 bardak etsuyu, tuz ve eritilmiş tereyağı dökülür
Orta ateşte kaynayana kadar ve kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirilir
Pişerken hiç karıştırılmaması önemlidir
Kabune pişince üstüne temiz bir bez konur ve 15 dakika demlendirilir
Demlendikten sonra tahta bir kaşıkla pirinçler kırılmadan alt üst ederek iyice karıştırılır
Servis tabağına kubbe şeklinde alınır
Üzeri karabiber ve maydonozla süslenerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul