Yalnız Mesajı Göster

İrmikli yoğurt tatlısı Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli yoğurt tatlısı Tarifi



Malzemeler


3 yumurta

1 paket kabartma tozu

3 çay bardağı un

1 paket vanilya

3 çay bardağı irmik

Yarım su bardağı ceviz içi

4 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı şeker

Şerbeti için: 3,5 su bardağı su, 35 su bardağı şeker, 1 çorba kaşığı limon suyu

Hindistan cevizi

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 4

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Yumurtaları şekerle birlikte 10 dakika kadar çırpalımYoğurt ve sıvıyağ ekleyip tekrar çırpalım


Unu, irmiği, ceviz içini, kabartma tozu, vanilyaları ekleyip iyice karıştıralım


Tepsiyi margarin ile yağlayıp hamuru üzerine boşaltalım


Şerbeti, su ve şekeri kaynayana kadar hazırlayıp ocaktan alacakken limon suyunu ilave edelimsoğutalım


Tepsimizi önceden ısınmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim


Fırından alır almaz önceden pişirip soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim


Soğuduğunda üzerine hindistan cevizi ile süsleyip servis yapalım Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla