Yalnız Mesajı Göster

Karamelli Muz ve Kivi Kızartması

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karamelli Muz ve Kivi Kızartması



4 kivi , 2 muz , 1 yumurta , 4 çorba kaşığı mısır unu , 600 ml sıvı yağ

Karamel için: , 100 g toz şeker , 3 çorba kaşığı susam yağı , 1 çorba kaşığı susam Servis için: , limon dilimleri , krema

Kivileri soyun ve dörde bölün Muzları soyun, ikiye böldükten sonra her bir parçayı tekrar uzunluğuna ikiye bölün Yumurtayı bir kasede çırpın Mısır ununu ilave edin ve yeteri kadar su ekleyerek boza kıvamında bir hamur yapın İntegral tencerenin altını harlı ateşe koyun, yağı ilave edin, iyice kızınca altını çok az kısın Her meyve parçasını karışıma bulayın ve kızgın yağda 2 - 3 dakika kızartın Kızarmış meyveleri süzülmeleri ve soğumaları biraz bekletin Karamel için şeker ve susam yağını küçük bir kaba koyarak kısık ateşte 5 dakika ısıtın 3 çorba kaşığı su ilave edin ve 2 dakika daha karıştırın Susamları ve kızarmış meyveleri ekleyin ve her biri karamele bulanana kadar yavaş yavaş karıştırın Bu


Limon dilimleri ve kremayla sıcak veya soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla