Yalnız Mesajı Göster

Marine Edilmiş Somon Balığı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marine Edilmiş Somon Balığı



Malzemeler

2 adet el büyüklüğünde somon filetosu (her biri 400 gr)
1 tatlı kaşığı toz zencefil (veya bir jeton kalınlığında ve çapında dilimlenmiş taze zencefil)
2 diş sarmısak
3 adet taze yeşil soğanın beyaz kısmı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı Japon soya sosu veya normal soya sosu
1 su bardağı sake (pirinç rakısı) veya beyaz şarap

Yapılışı
Somon filetolarının derilerini çıkarın ve ince 1 cmlik dilimler halinde dikine olarak kesin Zencefili rendeleyin Soğan ve sarmısakları soyarak ince ince kıyın

Bir kaseye, zencefili, sakeyi, sarmısakları, soğanları, şekeri, tuzu ve soya sosunu koyun Şeker eriyinceye kadar iyice karıştırın

Derin ve büyük bir kabın dibine somon dilimlerini tek bir sıra halinde dizin Üzerine marinad sosunu dökerek, kabı alüminyum kağıtla örtün Buzdolabında 1 gece dinlenmeye bırakın

Daha sonra, marine edilmiş somonları bir servis tabağına dizin, zencefil turşusu ve salatalık dilimleri ile süsleyerek buz gibi soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla