Konu
:
Marine Edilmiş Somon Balığı
Yalnız Mesajı Göster
Marine Edilmiş Somon Balığı
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marine Edilmiş Somon Balığı
Malzemeler
2 adet el büyüklüğünde somon filetosu (her biri 400 gr
)
1 tatlı kaşığı toz zencefil (veya bir jeton kalınlığında ve çapında dilimlenmiş taze zencefil)
2 diş sarmısak
3 adet taze yeşil soğanın beyaz kısmı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı Japon soya sosu veya normal soya sosu
1 su bardağı sake (pirinç rakısı) veya beyaz şarap
Yapılışı
Somon filetolarının derilerini çıkarın ve ince 1 cm
lik dilimler halinde dikine olarak kesin
Zencefili rendeleyin
Soğan ve sarmısakları soyarak ince ince kıyın
Bir kaseye, zencefili, sakeyi, sarmısakları, soğanları, şekeri, tuzu ve soya sosunu koyun
Şeker eriyinceye kadar iyice karıştırın
Derin ve büyük bir kabın dibine somon dilimlerini tek bir sıra halinde dizin
Üzerine marinad sosunu dökerek, kabı alüminyum kağıtla örtün
Buzdolabında 1 gece dinlenmeye bırakın
Daha sonra, marine edilmiş somonları bir servis tabağına dizin, zencefil turşusu ve salatalık dilimleri ile süsleyerek buz gibi soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul