Yalnız Mesajı Göster

> Karakız keki

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Karakız keki



Malzemeler
  • 125 gr margarin
  • Süslemek için : Hindistancevizi, Küp küp doğranmış mevsim meyveleri (kivi, şeftali, nar vb)
  • 5 Adet yumurta
  • 15 Su bardağı tozşeker
  • 15 Su bardağı un
  • 2 Çorba kaşığı kakao
  • Kabartma tozu
  • Şerbet için : 2 Su bardağı su, 1 Su bardağı tozşeker
  • Kreması için : 2 Çorba kaşığı pirinç unu, 1 litre süt, 2 Çorba kaşığı tozşeker

Yapılışı

· 125 gr margarini eritip, soğutun
· Bir kaba yumurtaları kırın ve şekeri ekleyin
· Mikser ile 10 dakika kadar çırpın
· Unu, kabartma tozu, kakaoyu ve eritip soğuttuğunuz margarini ilave ederek karıştırın
· Bu karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün
· 180 Dereceli fırında 40 dakika pişirin
· Diğer tarafta 2 su bardağı su ile şekeri kaynatın
· Hazırladığınız şerbeti soğuk olarak kekin üzerine dökün
· Diğer tencerede kremayı pişirin
· Bunun için sütü, unu, pirinç ununu ve tozşekeri ateşte kaynayıncaya kadar pişirin
· Kekin üzerine dökün
· Süsleyip, bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla