06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Karakız keki
Malzemeler- 125 gr margarin
- Süslemek için : Hindistancevizi, Küp küp doğranmış mevsim meyveleri (kivi, şeftali, nar vb
 )
- 5 Adet yumurta
- 1
5 Su bardağı tozşeker
- 1
5 Su bardağı un
- 2 Çorba kaşığı kakao
- Kabartma tozu
- Şerbet için : 2 Su bardağı su, 1 Su bardağı tozşeker
- Kreması için : 2 Çorba kaşığı pirinç unu, 1 litre süt, 2 Çorba kaşığı tozşeker
Yapılışı
· 125 gr margarini eritip, soğutun
· Bir kaba yumurtaları kırın ve şekeri ekleyin
· Mikser ile 10 dakika kadar çırpın
· Unu, kabartma tozu, kakaoyu ve eritip soğuttuğunuz margarini ilave ederek karıştırın
· Bu karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün
· 180 Dereceli fırında 40 dakika pişirin
· Diğer tarafta 2 su bardağı su ile şekeri kaynatın
· Hazırladığınız şerbeti soğuk olarak kekin üzerine dökün
· Diğer tencerede kremayı pişirin
· Bunun için sütü, unu, pirinç ununu ve tozşekeri ateşte kaynayıncaya kadar pişirin
· Kekin üzerine dökün
· Süsleyip, bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın
|
|
|