06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Mulla-Ga-Tani (Baharatlı Biberli Çorba)
Mulla-Ga-Tani (Baharatlı Biberli Çorba)
Malzemeler:
2 yemek kaşığı eritilmis margarin
2 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay Kaşığı hardal tohumu
1 adet kuru soğan
2 adet kırmızı kuru acıbiber (bütün)
1 tatlı kaşığı köri
1/2 çay kaşığı zerdaçal
2 diş sarımsak
300 ml Domates suyu
2 adet limon suyu
120 ml Sıcak su
1/2 çay kaşığı kişniş
Tuz
Yapilisi:
Kuru soğanı ayıklayıp, rendeleyiniz
Sarımsakları ayıklayıp, kıyınız
Derin bir tencerede 2 yemek kaşığı yagi kızdırıp, kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavurunuz
Daha sonra içine sarımsak, karabiber, kimyon, hardal tohumu, kırmızı biber, köri, zerdaçal iyice sote ediniz
Ateşin altını kısıp, domates suyu, su, limon suyu ve tuzu ilave edip, 10 dakika kaynatınız
Servis tabağına alıp, kişniş ile süsleyip sıcak olarak servis ediniz
|
|
|