Yalnız Mesajı Göster

> Patlican Közleme

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Patlican Közleme



3 adet kemer patlıcan

½ bardak Sızma zeytinyağı

1 kahve fincanı Balsamic Sirke

5-6 yaprak adaçayı

1 kahve kaşığı Oregano "yaban kekiği"

Tuz karabiber




"Sicilya usulü İtalyan Spesiyalitesi"

Kemer patlıcanları alaca soyunuz Ortadan ikiye bölünüz Kılıçlamasına 1 cm kalınlığında paraçalara ayırınız Bol tuzlu su içinde yarım saat dinlendiriniz Siyah renkli acı suyunu döküp güzelce yıkayınız Kurulayınız

Kızdırılmış tost makinesine patlıcanları diziniz ve yumuşayıp yol yol yanana kadar kızartınız Kızarmış parçaları servis yapılacak kare, dikdörtgen veya oval kaba alınız Derinlik fazla olmamalıdır

Üzerine zeytinyağını Balsanik sirkeyi ve yazılı baharatlarıda koyarak en az dört saat dinlendiriniz Arada bir altüst ediniz
Taze fesleğen ile süsleyerek soğuk giriş olarak servise çıkarınız

Afiyet Olsun!…

Alıntı Yaparak Cevapla