Konu
:
> Bolonyez
Yalnız Mesajı Göster
> Bolonyez
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Bolonyez
500 gr Spagetti
Sosu için ;
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Büyük Kuru Soğan ince kıyılmış
4 diş Dövülmüş sarmısak
2 orta boy Havuç Küçük Küp doğranmış
½ küçük Kereviz Küçük Küp doğranmıış
600 gr Dana Kıyma
300 cc Etsuyu "Tablet olabilir"
1 Kutu Küp Domates
1 Ç
K
Domates Salçası
100 cc Kırmızı Şarap
1 Çay Kaşığı şeker
1 Çay kaşığı kekik
Taze rende Kaşar veya Parmesan Peyniri
"İtalyanın Bologna şehrinden adını alan kıymalı bir makarna çeşididir
Bütün dünyaca tanınır
"
Kızdırılmış yağda; soğan, sarmısak, havuç, kereviz birlikte 5 dakika kadar kavrulur
Kıyma katılır 5 dakikada kuvvetli ateşte kıyma ile birlikte kavrulmaya devam edilir
Dibinin tutmaması için devamlı karıştırılır
Tuz karabiber konur
Kıyma kafi derecede kavrulduktan sonra et suyu, domates salçası, küp domatesler şeker,kekik katılır 10 dakika kavrulur ; sonra da 20 dakika çok kısık ateşte pişirilir
Spagetti çok az tuzlu ve 1 kaşık sıvı yağlı suda 13 dakika haşlanır
Süzülür üzerinden 1 bardak soğuk su geçirilir ve içinde 1 kaşık zeytinyağı bulunan yayvan bir servis tabağına alınır ve karıştırılır
Bu spagetti üzerine bolonyez sosu yayılır ve peynir rendesi konarak servis edilir
Afiyet Olsun
!…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul