Konu: > Arap AŞi
Yalnız Mesajı Göster

> Arap AŞi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Arap AŞi



Gereçler:
Temizlenmis bir bütün tavuk 4 yemek kasigi bugday unu
Yeteri kadar misir unu
Nar yada erik sosu
tuz
Yapılışı:
Tavuk bol suyla haslanirTencereden alinip didiklenir ve kemiklerinden ayrilmis tavuk etleri tekrar tencereye tavuk suyuna konurDiger tarafta tavada bugday unu kisik ateste karistirarak kavrulurSonra iki kepce tavuk suyu eklenir corba haline gelince tavuk tenceresine ilave edilirVe tuzu eklenirArzu ettiginiz kadar nar sosu, yada erik sosu (3-4 yemek kasigi yeterli olur)eklenirHamurunun hazirlanisi ise; orta boy tencerenin yaridan fazlasi suyla doldurulur ve tuz atilirKaynadiktan sonra yavas yavas misir unu dökerken bir taraftan durmadan karistirilir ki bezelesip yapismasinKek hamuru kivamina gelinceye kadar un eklenirSonra 10-15 dakpisirilirBüyükce bir tepsiye pismir hamur dökülür ve üstü düzlenirBiraz soguduktan sonra dilimlenip servis tabagina alinirÜzerine arzu edildigi kadar arabasi dökülür, afiyet olsunpüf noktasi hamurun kivami ve nar yada erik sosunun konma ayari, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla