Yalnız Mesajı Göster

> Kaymakli Salata

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Kaymakli Salata



Malzemeler:

Salatalık 4 adet (soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve küp halinde doğranmış)
Sirke Yarım çay kaşığı (Beyaz sarap sirkesi tercih edilir)
Sofra Tuzu 5 çay kaşığı
Yumurta 3 lop
Kaymak 4 çorba kaşığı
Sirke (garnitür için) 15 çay kaşığı
Hardal 1 çay kaşığı
Şeker 1/4 çay kaşığı
Beyaz karabiber çay kaşığı ucuyla
Marul yaprağı 4-6 adet
Dereotu (kıyılmış) 1 çorba kaşığı


Yapilisi:

Salatalığı, sirke ve tuzla birlikle derin bir kaseye koyun
Salatalık suyunu bırakıncaya kadar oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin Salatalıkların suyunu süzün, kağıt peçete ile kurutun ve büyük bir kaseye koyun
Yumurtaların beyaz kısımlarını ayırın ve uzun çubuklar halinde kesin, salatalığa karıştırın
Tahta bir kaşıkla yumurta sarılarını tel bir süzgeçten geçirip ezerek salatalıkların üzerine dökün
Kaymağı, beyaz şarap sirkesini, hardalı, şekeri ve beyaz karabiberi bulamaç yapın Bulamacı salatanın üstüne dökerek karıştırın Salatayı karıştırırken salatalıkların ezilmemesine dikkat edinTuz ilave edin
Salatayı marul yaprakları üzerine koyarak dereotunu serpin ve çok iyi soğutulmuş olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla