Konu
:
> Limonlu Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
> Limonlu Tavuk
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Limonlu Tavuk
Malzeme
- 500 gr
Tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı sıvı Sana
- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 yumurta beyazı
- 1 çay kaşığı zencefil
- tuz
- Limon Sosu
- 2 çay kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 2 çay kaşığı soya sos
Hazırlanışı
Tavuk göğsünü şeritler halinde kesiniz
Yumurta beyazını çırpınız
Derin bir kabın içinde yumurta beyazı, 2 tatlı kaşığı mısır nişastasını, zencefil ve tuzu karıştırıp, doğradığınız tavukları ekleyip en az 30 dakika marine edin
Wok veya yayvan bir tencerede 3 yemek kaşığı sıvı Sana’yı kızdırıp, marine sosundan süzdüğünüz tavukları, renkleri dönene kadar sote ediniz
Küçük bir kase içinde 2 yemek kaşığı mısır nişastasını su ile karıştırarak koyu bir sos haline getirin
Tencerede tavuk suyu, şeker, limon suyunu ve soya sosu koyup kaynatın, mısır nişasta sosu ile karıştırınız
Bir taşım kaynatıp, tavukları ekleyiniz
Limon dilimi ile süsleyip sıcak olarak servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul