06-25-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Zencefilli tavuk kanadı
Malzeme
- 1 paket tavuk kanadı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1-2 tatlı kaşığı köri
- 4-5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tabasko sos
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz, karabiber
- 15-20 adet taze kişniş yaprakları veya toz 1 tatlı kaşığı kişniş
Hazırlanışı
Bir fırın kabının içinde, tavuk kanatları, yoğurdu, balı, zencefili, tuzu, sarmısağı, köriyi, tabasco sosu, ketçabı, taze kişniş ve limon suyunu iyice karıştırınız En az bir saat marine ediniz
Kuru soğanları piyaz şeklinde doğrayınız
Derin bir tavada yağı kızdırıp, soğanları pembeleşinceye kadar sote ediniz
Sos içindeki tavuk kanatlarını, sos ile beraber olarak soğanlara ekleyiniz
15-20 dakika devamlı karıştırarak tavuk kanatlarını sote ediniz
En son olarak üstüne taze kişniş yaprakları veya toz kişnişi, tuzu ve karabiberi ekleyip tadlandırınız
Not : Bu yemeği yaparken Toz zencefil yerine -Taze kök zencefil / Toz kişniş - Taze yaprak kişniş / Tavuk kanadı yerine Tavuk göğsü veya Tavuk butu kullanabilirsiniz
|
|
|
|