Yalnız Mesajı Göster

> Zencefilli tavuk kanadı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Zencefilli tavuk kanadı



Malzeme
- 1 paket tavuk kanadı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1-2 tatlı kaşığı köri
- 4-5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tabasko sos
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz, karabiber
- 15-20 adet taze kişniş yaprakları veya toz 1 tatlı kaşığı kişniş
Hazırlanışı
Bir fırın kabının içinde, tavuk kanatları, yoğurdu, balı, zencefili, tuzu, sarmısağı, köriyi, tabasco sosu, ketçabı, taze kişniş ve limon suyunu iyice karıştırınız En az bir saat marine ediniz

Kuru soğanları piyaz şeklinde doğrayınız

Derin bir tavada yağı kızdırıp, soğanları pembeleşinceye kadar sote ediniz

Sos içindeki tavuk kanatlarını, sos ile beraber olarak soğanlara ekleyiniz

15-20 dakika devamlı karıştırarak tavuk kanatlarını sote ediniz

En son olarak üstüne taze kişniş yaprakları veya toz kişnişi, tuzu ve karabiberi ekleyip tadlandırınız

Not : Bu yemeği yaparken Toz zencefil yerine -Taze kök zencefil / Toz kişniş - Taze yaprak kişniş / Tavuk kanadı yerine Tavuk göğsü veya Tavuk butu kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla