06-25-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Macaristan usulü et sote
Macaristan usulü et sote
500 gr Sigir kusbasi et
1 adet kuru sogan
1 yemek kasigi tatli kirmizi toz biber
1 adet patates
1 adet kirmizi dolma biber
1 yemek kasigi margarin
tuz
etleri ufak ufak dograyip yaglarini alip yikayin, süzdürün ve bir tencerede erittiginiz margarinle beraber, etler suyunu cekene kadar, aradabir karistirarak pismeye birakin Et suyunu cektikten sonra, dogranmis sogani ilave edin ve etle beraber biraz kavurun Ufak ufak dogradiginiz dolmabiberi ve 1 yemek kasigi tatli kirmizi toz biberide ilave edip, 5 dakika kadar pisirin Tahmini 2 bardak su ve tuz ilave edip, yemegin suyu kaynamaya baslayinca, ocagi en düsük dereceye getirip, tencerenin kapagini kapatip, pismeye birakin
Etler yumusamaya baslayinca, ufak ufak dogradiginiz patatesleride ilave edin
|
|
|
|