Konu
:
> Kestaneli kalp pasta
Yalnız Mesajı Göster
> Kestaneli kalp pasta
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Kestaneli kalp pasta
Malzemeler
20 Kestane Şekeri
200 gr Çırpılmış Kremşanti
1 Hazır Kalp Şeklinde Pandispanya
50 gr Şekerli Şurup (az konyak katılabilir)
30 gr Çekilmiş Fıstık veya Fındık
Kremabör için:
200 gr Tozşeker
5 Yumurta Sarısı
1/2 Paket Şekerli Vanilya
250 gr Süt
300 gr Margarin
Yemeğin Tarifi
Kremabörü hazırlamak için; tozşeker, yumurta sarıları ve vanilyayı mikserle çırpın
Sütü kaynatın ve karışıma azar azar ekleyin
3-4 dakika daha karıştırın
Ilınınca margarini ufak parçalar halinde ilave edin ve mikserle 4-5 dakika karıştırın
Kestane şekerlerinin yarısını ezerek püre haline getirin, diğer yarısını küçük küçük doğrayın
Kestane püresini hazırladığınız kremaböre ekleyip iyice karıştırın
Pandispanyayı enine üçe bölün
İlk katı düz bir tepsiye yerleştirip şekerli şurupla hafifçe ıslatın
Üzerine hazırladığınız kestaneli kremadan bir kat sürüp küçük doğranmış kestane parçalarını yerleştirin
Kremşantiyi üzerine sürün ve ikinci pandispanya ile kapatın
Aynı işlemi tekrar edip en üste son pandispanyayı yerleştitin
Şekerli şurupla hafifçe ıslatıp buzdolabında bir saat kadar bekletin
Pastayı buzdolabından çıkarın
Kalan kestaneli krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayıp temiz bir tarakla şekillendirin
Pastanın üzerini kestane şekeri ve fıstık ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul