Yalnız Mesajı Göster

> Kayısılı Pasta

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Kayısılı Pasta



Malzemeler
Kek Malzemesi
14 yumurta
1/2 kg toz şeker
1/2 kg un
Krema Malzemesi
15 Yumurta
500 gr kayısı püresi
1/2 kg toz şeker
1 kg şekersiz şanti


Yemeğin Tarifi
Yumurta ve toz şekeri çırpın Önceden çırpmış olduğunuz şantiye ilave edin Bu karışıma kayısı püresini ekleyerek karıştırın Hazırladığınız kremayı dinlenmeye bırakın
Turtada kullanılacak 14 yumurtanın toz şeker ile mikserde iyice çırpın Yumurta sarılarını ve unu ekleyerek karıştırın Hazırladığınız hamuru büyükçe teflon tavaya döküp kabarana kadar pişirin Daha sonra fırın kabına alıp kızarıncaya kadar fırında pişirin
Hazırladığınız keki ortadan ikiye bölüp krema sürün Kekin tamamını krema ile kaplayın Dilerseniz arasına çilek de dizebilirsiniz Pastayı buzdolabında dinlendirip dilediğiniz şekilde keserek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla