Konu
:
> Armutlu kek
Yalnız Mesajı Göster
> Armutlu kek
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Armutlu kek
Malzemeler
4 büyük armut (700 gram kadar)
40 gram file fındık
1 limonun suyu
5 çorba kaşığı kayısı marmelatı
150 gram margarin
1 çorba kaşığı pudra şekeri
4 yumurta
1 tutam tuz
1 + 1 / 4 su bardağı toz şeker
Kalıp için biraz galeta unu
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
150 gram irmik
250 gram toz fındık
Yapılışı
Hazırlanış süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika
Porsiyon adedi: 16 dilim
1
Armutları soyup, uzunlamasına ikiye bölün
Çekirdeklerini ayıklayın
Bombeli taraflarına keskin bir bıçakla uzunlamasına fazla derin olmayan çizikler atın
Üzerlerine limon suyu döküp, bekletin
2
Fırını 175 derecede ısıtın
Margarin, toz şeker ve tuzu mikserde krema haline getirin
Yumurtaları teker teker ilave edin
İrmik, toz fındık ile kabartma tozunu harmanlayıp, kremaya ekleyin ve iyice karıştırın
26 santim çapında ortası delik kelepçeli kalıbın içini ve kenarlarını iyice yağlayın
Yağladığınız bölgelerin üzerine galeta unu serpiştirin
3
Hamuru kalıba yayın
Armutları bombeli kısımları üstte kalacak şekilde hamurun üzerine paylaştırın
Hafifçe bastırın
Fırında 45 dakika pişirin
Kek piştikten sonra fırından alın ve biraz soğuduktan sonra kalıptan büyük bir servis tabağına aktarın
Tamamen soğumasını bekleyin
4
File bademleri teflon bir tavada yağ ilave etmeden kavurun
Marmelatı biraz ısıtın ve küçük bir tel süzgeçten geçirin
Fırça ile kekin üzerine sürün
Kavrulmuş fındığı kekin üzerine serpiştirin ve pudra şekeri ile süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul