Konu
:
> portakallı ay çöreği
Yalnız Mesajı Göster
> portakallı ay çöreği
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> portakallı ay çöreği
Malzemeler
4 Adet milföy hamuru (dondurulmuş), 1 su bardağı ceviz içi, 2 Adet portakal kabuğu rendesi, 1 Adet yumurta, 3 Çorba kaşığı süt, 1/2 Su bardağı pudra şekeri
Yapılışı
Milföy hamurlarını çözülmeleri için bekletin
Ceviz içini pudra şekeri ile birlikte mutfak robotuna koyup iyice karıştırın
Daha sonra bu karışıma portakal kabuğu rendesi ve bir yumurtanın akını ilave edin
Çözülmüş olan her bir hamur parçasının üzerine iki yemek kaşığı
hazırladığınız harçtan koyun
Hamurları bir köşesinden yuvarlamaya başlayıp ay şeklini verin
Süt ve yumurta sarısını karıştırıp, fırça yardımı ile üzerlerine sürün
Önceden ısıtılmış sıcak fırında 25-30 dakika pişirin
Pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul