Konu
:
> Bıldırcın Kağıtta
Yalnız Mesajı Göster
> Bıldırcın Kağıtta
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Bıldırcın Kağıtta
MALZEMELER
4 kişilik
8 adet bıldırcın
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
bir tutam karabiber
250 gr taze mantar
1 bağ kıyılmış maydanoz
½ su bardağı et suyu
1 adet bütün yağlı kağıt -ortadan katlanıp kalp biçiminde kesilmiş
HAZIRLANIŞI
Mantarı birkaç su yıkayın ve bir kaba çıkarın, piyaz doğrayın
Bıldırcınları sırtlarından yarıp yassıltın, tuzlayın, biberleyin
Dibi kalın bir tavaya bir kaşık tereyağını koyup kızdırın, bıldırcınları göğüslerinin üzerine tavaya yan yana koyun, hızlı ateşte üçer dakika alt üst kızartıp bir kaba çıkarın
Tavaya mantarı koyup iki üç dakika sote yapıp et suyunu ilave edin
1-2 dakika ağır ağır kaynatıp ateşten alın
Maydanozu ve kalan tereyağını karıştırarak ilave edin
Kağıdı açıp yağlayın, kağıdın kalp biçimi bir yarısının orta kısmına bıldırcınları koyup üzerine mantarlı harcı dökün
Kağıdın diğer yarısını üzerine kapatıp hava almaması için kenarlarını dikkatlice kıvıra kıvıra kapatın
Büyükçe bir fırın tabağının altını yağlayın bıldırcınlı kağıdı yırtmadan servis tabağına koyun ve hızlı ateşte fırında kağıt iyice kabarıp hafif renk alıncaya kadar birkaç dakika pişirip servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul