Konu
:
> Ezme Patates Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
> Ezme Patates Çorbası
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Ezme Patates Çorbası
MALZEMELER
1 kg sığır kemiği
12 su bardağı su
4 kahve fincanı un
1 baş soğan
1 adet havuç
1 adet orta boy kereviz
1/2 kg patates
yarım ekmek, bayat
7
5 çorba kaşığı tereyağ
50 gr kaşar peyniri
3 adet defne yaprağı
tuz, biber
HAZIRLANIŞI
Sebzeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra büyük parçalara doğrayın
Kemiği yıkayıp sebzelerle beraber bir tencereye koyun
Üzerine 12 su bardağı su, tuz, biber ve defne yaprağı ilave edin
Kaynamaya başladığında bir kaşıkla köpüğü alın
Orta hararetli ateşte iki saat kadar kaynatın
Tencereden sebzeleri ve kemikleri çıkarın
Patatesleri ve et suyunu ince delikli bir süzgeçten geçirin
5 çorba kaşığı yağ ile unu 1-2 dakika kavurun
Süzülen çorbayı karıştırarak 10 dakika kaynatın
Çorba kasesine koyun, 50 gr tereyağı eritip fındık iriliğinde kesilmiş ekmeğin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile beraber serpin
Fırında ekmekleri kızartıp, çorba ile beraber servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul