Konu
:
> Evelik Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
> Evelik Çorbası
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Evelik Çorbası
MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 bağ evelik (bir çeşit yeşil ot, dere kenarlarında yetişir)
Yarım su bardağı maş fasulyesi (ufak bakla)
Yarım su bardağı ince hamur eriştesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir tencereye yağ bırakılır ve çok ince kıyılmış soğanlar kavrulmaya başlanır
Bir tarafta yıkanan maş fasulyesi ve salça kavrulan soğanların üzerine eklenerek 4-5 dakika daha beraberce kavrulur ve üzerine 7-8 su bardağı et suyu ilave edilerek pişmeye bırakılır
Öte yandan evelik yıkanarak çok ince ince kıyılır
Su kaynamaya başladıktan sonra ince kıyılmış evelik, tuz ve karabiberi eklenir
Çorbayı ateşten almadan 10 dakika öncede erişte ilave edilir ve sık sık karıştıralarak pişirilir
Sıcak sıcak servise alınır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul