Konu
:
> Erzincan Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
> Erzincan Çorbası
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Erzincan Çorbası
MALZEMELER
150 gr taze fasulye
150 gr kıyma
50 gr erişte
sarmısak
maydanoz
dereotu
nane
yoğurt
HAZIRLANIŞI
Kıymayı karabiber ve tuz ile karıştırıp minik köfteler yapın
Köfteleri bir tencere de kaynattığınız salçalı suya atın
Fasulyeleri ince ince kıyıp tencereye koyun
Erişteler ve dövülen sarmısağı da koyduktan sonra fasulyeler pişinceye kadar, orta ateşte tutun
Piştikten sonra, dereotu ve maydanozu ince ince üzerine kıyıp, çorbanın suyu ile sulandıdığınız yoğurdu ilâve edin
Bir çorba kaşığı tereyağı eritip, içinde naneyi bir iki kere çevirdikten sonra çorbanın üzerine dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul