Konu
:
> Fırında Palamut
Yalnız Mesajı Göster
> Fırında Palamut
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Fırında Palamut
MALZEMELER
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1
5 kuru soğan
1
5 domates
1
5 palamut (orta boy)
1 limon
2 defne yaprağı
3 sivribiber
tuz
5 kişilik
HAZIRLANIŞI
Balıkları temizletip iki parmak kalınlığında halka halka kestirin, hafifçe tuzlayın
Bir fırın tepsisine dizin
Kabukları soyulup halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, sap ve çekirdekleri çıkarılıp iki eşit parçaya bölünmüş biberleri ve yaprakları ayıklanıp İNCE kıyılmış maydanozu balıkların üzerine döşeyin
Üstüne defne yapraklarını koyun, zeytinyağını gezdirerek dökün
Kabuğunu soyup kestiğiniz limon dilimlerini balıkların üstüne yerleştirin
Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örtün
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, biberler yumuşayıncaya kadar üstü kapalı olarak, sonra folyoyu alarak üstü açık biçimde balıklar biraz kızarana kadar pişirin
Servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın
Arzu ederseniz havuç ve kereviz de ilave edibilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul