Konu
:
> Deniz Ürünlü Krep Bohçaları (3 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
> Deniz Ürünlü Krep Bohçaları (3 Kişilik)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Deniz Ürünlü Krep Bohçaları (3 Kişilik)
MALZEMELER
3 adet krep
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
6 diş sarımsak
5 adet mantar
1 adet haşlanmış kalamar
10 adet haşlanmış karides
6 adet iç midye
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz, Karabiber
Sos için:
1 çay bardağı şarap
Yarım soğan
1 su bardağı krema
Safran, tuz
Krebi Sarmak için:
Pırasa sapları
HAZIRLANIŞI
Zeytinyağını tavaya alın
Küçük parçalar halinde kestiğiniz soğan ve sarımsakları tavaya aktarın
Orta hararetli ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, soteleyin
Sonra ince ince kestiğiniz mantarları ilave edin
Mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kavurun
Haşlanmış karidesleri, kalamarı ve midyeleri ekleyin
Tuzunu ve karabiberi ayarlayın
Fincan tabağı büyüklüğündeki kreplerin ortasına hazırladığınız içten bir buçuk çorba kaşığı koyun
Bohça şekline getirdikten sonra pırasa sapları ile ağızlarını bağlayın
Önceden ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin
Sos için tencereye küçük küçük kesilmiş soğanı alın
Üzerine 1 çay bardağı şarabı ekleyin
Şarabı yarısı kalana dek kaynatın
Sonra kremayı ilave edin
Sos koyulaşmaya başladığında tuz ve safran ekleyin
Servis tabağına krep bohçalarını alın
Kenarlarına hazırladığınız sostan dökerek, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul