Konu
:
> Kalkan Haşlama Hollandez
Yalnız Mesajı Göster
> Kalkan Haşlama Hollandez
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Kalkan Haşlama Hollandez
MALZEMELER
4 kişi için
8 dilim kalkan balığı
½ su bardağı süt
1 çorba kaşığı tuz
10 su bardağı su
Sos için:
10 adet ezilmiş tane karabiber
1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
1 kahve fincanı sirke
2 çorba kaşığı su
4 yumurta sarısı
500 gr eritilmiş suyu alınmış tereyağı
¼ tatlı kaşığı tuz
½ limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Su, tuz ve sütü bir tencereye koyup bir kere kaynatın
Balıkları ekleyip ağır ağır kaynatarak 15 dakika haşlayıp bir kevgirle bir balık kabına koyarak içine biraz suyundan koyun
Balık kabı yoksa bir güvece veya ograten tabağına koyup üzerine biraz suyundan koyarak servis edin
Yanında hollandez sos servis edin
Sosun hazırlanışı: Soğanı karabiberi ve sirkeyi ağır ateşte, sirke dibinde az bir miktar kalıncaya kadar kaynatın
İlk sıcaklığı geçince içine su, tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ekleyin
Çırpma teli ile dikkatlice ve devamlı karıştırın, yumurta iyice kabarıp koyulaşmalı ama pişmemelidir
Yumurta parçaları top top kalmalı, kaybolmamalıdır
Sonra tereyağını ip gibi akıtarak yumurtaya karıştırın, yedirin
İnce süzgeçten geçirip kullanın
Sos kesilirse bir kapta biraz suya azar azar yedirin
Sos çok koyulaşmasın sonra kesilir
Yağ ılık olmalıdır, soğuk olursa sos kesilir
Ayrıca ılık yerde korunmalıdır yoksa sos kesilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul