Yalnız Mesajı Göster

> Kalamar tava

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Kalamar tava



MALZEMELER
250 Gr Temizlenmiş ve doğranmış kalamar
1 su bardağı süt
1 Su bardağı un
Karabiber
Tuz
Kızartma yağı

TARATOR İÇİN

½ Bayat ekmek içi
½ Su bardağı ceviz içi
2 Diş sarmısak (ezilmiş)
½ Limon suyu
½ Su bardağı su
Tuz
Kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI
Temizlenmiş ve doğranmış kalamarları tuzlayıp biberledikten sonra bir kabın içersine alın
Üzerini örtecek kadar süt koyup iki saat bekletin
Sütün içinden çıkattıktan sonra una bulayın
Üzerine un serptiğiniz tepsiye dizin
Yağı tavada ısıtın
Kalamarları kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın ve havlu kağıt üzerine alın
Fazla yağını bıraktıktan sonra servis tabağına alıp tarator sos ile servis yapın

TARATOR SOS

Mutfak robotunun içerisine kıyılmış ceviz içini, ıslatılmış ekmeği, limon suyunu, sarmısağı, suyu ve kırmızıbiberi koyup yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıştırın
Sos kabının içerisine alın

Alıntı Yaparak Cevapla