Konu
:
> Kalamar bisken
Yalnız Mesajı Göster
> Kalamar bisken
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Kalamar bisken
MALZEMELER
4 kişi için
1 kg temizlenmiş kalamar
1 kahve fincanı rafine yağı
1 adet ince kıyılmış soğan
1 diş ince kıyılmış sarımsak
2 adet kürdan gibi doğranmış dolmalık biber
4 adet orta parmak büyüklüğünde kürdan gibi doğranmış havuç
6 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı konyak
½ su bardağı beyaz şarap
az tuz
bir tutam pul biber
1 yaprak defne
HAZIRLANIŞI
Kalamarları kalem kalınlığında ve yarım küçük parmak boyunda dilimleyin
Bir tencerede yağı kızdırın ve kalamarları bu yağa ekleyip bırakacağı suyu çekip hafifçe sararıncaya kadar birkaç dakika kızartın
Başka bir tencereye tereyağı, sarımsak ve soğanı ve havucu koyup orta ateşte bir kaç dakika kavurup biber , domates, tuz, pul biber, defne ve kalamarları koyun
Birkaç dakika kavurup üzerine konyağı döküp alevlendirin
Beyaz şarabı döküp 1-2 dakika kaynatıp kapağını kapatın
Ağır ağır kaynatarak 20 dakika kontrol ederek pişirin ve servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul