Yalnız Mesajı Göster

> Kabaklı Çıtır Balık

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Kabaklı Çıtır Balık



MALZEMELER
2 adet orta boy yeşil kabak
(kabukları soyulmadan iyice yıkanıp, kibrit çöpü formunda incecik dilimlenmiş)
400 gr ağırlığında, fileto çıkarılmış yani kılçıkları temizlenmiş levrek, somon ya da dil balığı
1 su bardağı galeta unu
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
3 yemek kaşığı dövülmüş fındık içi veya ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1 çay bardağı sıvıyağı

HAZIRLANIŞI
Önce kibrit çöpü doğranmış kabakların üzerine tuz ve hafif karabiber serpiştirip, çok az yağda 7-8 dakika soteleyip, iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim Altını kapatıp, bir kenara koyalım
Öte yandan balığımızı da bir parmak kalınlığında uzun uzun dilimleyelim Geniş bir tabağın içinde; galeta unu, tuz, karabiber, maydanozla beraber ceviz ya da fındığı iyice karıştıralım Şimdi tavada yağı kızdırırken balıkları bu galeta unlu karışıma iyice bulayıp, sonra kızgın yağda 5-6 dakika kızartalım Delikli el süzgeciyle, kızaran balıkları bir kağıt peçetenin üzerine alıp, yağını iyice süzdürelim En sonunda bir servis tabağının içine kabakla balığı karıştırarak servise sunalım

Alıntı Yaparak Cevapla