Yalnız Mesajı Göster

> Hardal Soslu Ahtapot (4 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Hardal Soslu Ahtapot (4 Kişilik)



MALZEMELER
1 kg ahtapot
4 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı hardal tohumu
1 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu


HAZIRLANIŞI
Ahtapotu temizlenmiş ya da dondurulmuş olarak alın
Ahtapotu bir tencereye koyun 8 çorba kaşığı su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın Çok kısık ateşte, ahtapot yumuşayıncaya kadar 1,5 saat pişirin Suyum süzüp, soğumaya bırakın
Sosu hazırlamak için, mayonez, hardal, hardal tohumu ve kıyılmış dereotunu karıştırın İri doğranmış ahtapotu sosa ilave edip karıştırın Soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla