Konu
:
> Hamsi Kuşu -I
Yalnız Mesajı Göster
> Hamsi Kuşu -I
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Hamsi Kuşu -I
MALZEMELER
1 kg taze (ya da tuzlanmış) hamsi
2 yemek kaşığı mısır un
1 su bardağı zeytinyağ
2 adet yumurta
maydanoz
taze soğan
tuz
HAZIRLANIŞI
Hamsilerin kılçıklarını, balıkları iki parçaya ayırmadan dikkatlice çıkarın
Taze soğan ve maydanozu çok ince kıyıp, tuzla ovun
Birbirlerine yapışmaları için biraz mısır unu serpiştirip tekrar karıştırın
3 hamsiyi açık şekilde ve kuyruklan bileğe doğru gelecek biçimde sol elinizin avucuna koyun, soğanlı kanşımdan ilave edin
Üzerine tekrar üç hamsi kapatın
Daha sonra avuç içinde sıkıp, köfte biçimine getirin
Bu işlemi bütün hamsiler bitene dek tekrarlayın
Hepsini hazırlandıktan sonra, mısır unu ve çırpılmış yumurtaya bulayıp, tek tek kızgın yağda kızartın veya tepsiye dizerek fırında pişirin
Sıcak veya soğuk olarak mısır ekmeği ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul