Konu
:
> Hamsi Tuzlama
Yalnız Mesajı Göster
> Hamsi Tuzlama
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Hamsi Tuzlama
MALZEMELER
1
5 bardak kaya tuzu
2 kg hamsi
2 kiloluk ağırlık (taş)
3-4 defne yaprağı
HAZIRLANIŞI
Hamsilerin başlarını koparın ve içlerini iyice temizleyin
Iyice yıkadıktan sonra iki saat kadar, suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin
Hamsinin boyuna uygun bir kavanoza bir kat hamsi, bir kat tuz ve aralara defne yapraklarını yerleştirerek hamsiyi istif edin
En üste bastırmak için taşı koyup kavanozun kapağını kapatın
Yaklaşık 1,5 ay sonra yenecek kıvama gelecektir
Yeneceği zaman yeterli miktarda çıkarıp yıkayın ve tuzunun çıkması için 2 saat suda bekletin
Hamsi tuzlamasını üzerine zeytinyağı ve limon dökerek söğüş şeklinde ya da pilakisini yaparak yiyebilirsiniz
İlkbahar ve yaz ayları Marmara hamsisi için uygundur
Kış mevsiminde yapılan tuzlamaların yenecek kıvama gelmesi için 3-4 ay beklemek gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul