Konu
:
Koyun Kol Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Koyun Kol Sarma
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Koyun Kol Sarma
KOYUN KOL SARMA
Malzeme:
750 gr
kol tarafından koyun eti (bütün olarak),
2 adet irice havuç,
1 su bardağı sıcak su,
1 çorba kaşığı salça,
1 çorba kaşığı yoğurt,
tuz,
karabiber,
Tarif:
Kullanacağınız eti parçalamamaya dikkat ederek bütün halinde kemiğinden ayırın
Ayırdığınız eti güzelce açıp hafifçe dövün
Etin eşit kalınlıkta olmasına dikkat edin
Üzerine tuz ve biber serpin
Havuçları 10 dakika kadar haşlayın ve etin ortasına koyup sıkıca sarın
Yanlarını içine sokup açık yerleri iple sıkıca sarın
Eti bir tencereye koyun
Su ilave edip kapağı kapalı olarak harlı ateşte bir taşım kaynatın
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 1
5 saat pişirin
Fırını 180 derecede ısıtın
Bir kapta salçayı yoğurtla karıştırın
Etin üzerine salça ve yoğurt karışımını bir fırça ile sürün ve fırın tepsisine yerleştirin
Tepsiyi ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin
Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul