Yalnız Mesajı Göster

fırında patlıcan pirzola

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

fırında patlıcan pirzola



Malzemeler

Yarım kilo pirzola
4 Adet patlıcan
4 Adet domates
8-10 Adet sivri biber
1 Çay bardağı sıvıyağ
8-10 Diş sarımsak
1 Su bardağı su
Tuz, karabiber





Hazırlanışı
Patlıcanların kabuklarını alaca soyarak yuvarlak dilimler halinde kesin
Patlıcan dilimlerinin üzerine bolca tuz serpiştirip, yarım saat bekleterek acısını çıkartın
Daha sonra patlıcanları yıkayıp, kurulayın
Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın
Ayrı bir tavada çok az sıvı yağda, dövülmüş pirzolaları kurutmadan kızartın
Pirzolaları tavadan alarak yayvan bir tencereye tek sıra halinde dizin
Pirzolaların üzerine patlıcanları dizin
Domatesleri rendeleyerek patlıcanların üzerine gezdirerek dökün
Sivri biberleri yerleştirin
Sarımsakları küçük doğrayarak serpiştirin
1 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiber ekleyerek kısık ateşte ve kapığı kapalı olarak pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla